×
arrow

Omdat de feestdagen een bepaalde tijd van het jaar zijn, moeten moslims overal de islamitische wet naleven terwijl ze vieren. Dit kan moeilijk zijn, maar met voorbereiding kun je een halal feestdag hebben die zowel leuk als spiritueel verheffend is.

Er zijn een paar dingen waar u aan moet denken bij het voorbereiden van een vakantie. Of de locatie al dan niet halalvriendelijk is, is een cruciale overweging. Elke smaak kan worden bevredigd met halalvriendelijke vakanties met een beetje zoeken. Bij het maken van regelingen voor een halalvakantie zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden.

1. Onderzoek de locatie

Moslimreizigers zijn in sommige landen meer welkom dan in andere. Het is cruciaal om te bepalen of er moskeeën en andere islamitische voorzieningen in het land zijn en of er een omvangrijke moslimbevolking is. Er zijn tal van fora en reiswebsites die hierover advies kunnen geven. Als je eenmaal een locatie hebt gekozen, bekijk dan de accommodatiemogelijkheden om een plek te kiezen die aan je voorkeuren voldoet.

2. Denk na over de aard van de vakantie

Vakanties zijn er in verschillende vormen, van culturele reizen tot all-inclusive hotels. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden voor activiteiten, zoals strandvakanties, stedentrips en avontuurlijke vakanties.

3. Leer over gewoonten en cultuur

Doe je best om meer te weten te komen over de gewoonten en cultuur van het gebied bij het maken van je planning. Dit kan u helpen bij het afwenden van scenario’s die onbeleefd of aanstootgevend kunnen zijn. Het is meestal raadzaam om voorzichtig te zijn als u ergens niet zeker van bent.

4. Breng je matje en koran mee

Vergeet niet om onder andere je gebedskleed en een exemplaar van de Koran mee te nemen. Het is ook een goed idee om islamitisch speelgoed en verhalenboeken mee te nemen als u met jonge kinderen reist.

Er zijn veel halalvriendelijke oplossingen beschikbaar voor allerlei soorten vakanties. Met een beetje studie is het eenvoudig om de ideale halalvakantie te vinden die bij elke smaak past.

Er zijn richtlijnen van toepassing op Halal zijn

Iets moet voldoen aan specifieke regels die in de koran staan om halal te zijn. Deze richtlijnen zijn bedoeld om te garanderen dat alleen de gezondste, puurste voedingsmiddelen worden geconsumeerd. Voordat men voedsel consumeert, moet men goed thuis zijn in de regels van halalconsumptie zoals uiteengezet in de Koran. Tot de belangrijkste halalvoorschriften behoren:

 • Al het vlees moet worden geslacht in de naam van Allah.
 • Het vlees moet volledig bloedvrij zijn.
 • Varkensvlees of ander verboden vlees is nooit toegestaan.
 • Het nuttigen van alcohol of andere bedwelmende middelen is ten strengste verboden.

Door zich aan deze paar regels te houden, kunnen moslims erop vertrouwen dat ze alleen de gezondste maaltijden consumeren. Halal eten is niet alleen uitstekend voor het lichaam, maar ook goed voor de geest.

halal holidays
halal holidays

“Praat niet over de hemel als je nog nooit een halal vakantie hebt gehad”

Dingen die verboden zijn in Halal

Halal verbiedt een breed scala aan dingen, die mensen die niet bekend zijn met de term in verwarring kunnen brengen. Halal is een islamitische uitdrukking die alles aanduidt dat legaal is in overeenstemming met de islamitische wet. Hierin zijn eten, drinken, kleding en andere producten begrepen. In de islam worden verschillende dingen als haram of verboden beschouwd. Varkensvlees is verboden om te eten omdat het als onrein wordt beschouwd. Vanwege zijn reputatie als een bewustzijnsveranderende drug, is alcohol eveneens verboden. Gokken, smokkelen en woeker zijn nog enkele dingen die normaal gesproken niet zijn toegestaan onder halal.

Halal hotels voor halal vakanties

Moslimbezoekers zoeken vaak naar halalhotels wanneer ze voor zaken of plezier reizen. De essentie van een halal hotel is er een die voldoet aan de sharia-wetgeving, waaronder ervoor zorgen dat al het aangeboden voedsel halal is, dat er geen alcohol aanwezig is op het terrein en dat mannen en vrouwen gescheiden zwemuren hebben. Hoewel er in veel landen met een meerderheid van moslims halalhotels zijn, kan het een uitdaging zijn om ze elders in de wereld te vinden.

Een gebied van de horeca dat snel groeit, is de halal hotelsector. Om aan de eisen van moslimbezoekers te voldoen, bieden halal hotels een verscheidenheid aan diensten en voorzieningen die in overeenstemming zijn met de islamitische wet. Over de hele wereld zijn er steeds meer halal hotels die voldoen aan de eisen van moslimtoeristen. De volgende landen hebben hotels die halal zijn:

 • Maleisië
 • Indonesië
 • VAE (Verenigde Arabische Emiraten)
 • Katar
 • Saoedi-Arabië
 • Koeweit
 • Bahrein
 • Egypte
 • Turkije
 • Marokko

Het is niet verwonderlijk dat deze landen, die een meerderheid van moslims hebben, voor dit soort accommodatie zouden zorgen. De vraag naar halal accommodaties neemt immers voortdurend toe naarmate het aantal reizende moslims toeneemt.

De gemoedsrust die voortkomt uit de wetenschap dat aan al uw eisen zal worden voldaan, is slechts een van de vele voordelen van een verblijf in een halal hotel voor moslimreizigers. Gebedsruimtes en andere voorzieningen worden vaak aangeboden door halal hotels, waardoor het eenvoudig is om je religie te volgen terwijl je op vakantie bent.

Conclusie voor de beste Halal Vakanties

Als je op zoek bent naar een halal hotel als onderdeel van je vakantieplanning, volg dan de genoemde stappen. U zult zeker de ideale accommodatie voor uw vakantieseizoen vinden tussen de geweldige Halal-hotels die beschikbaar zijn. Lees onder andere de beoordelingen van het hotel van andere moslims die het hebben bezocht. Dit zal u helpen bepalen wat u kunt verwachten en of het resort de juiste keuze voor u is.