×

Over ons

Moslimvriendelijke vakanties

Als moslimtoerist is het niet altijd eenvoudig om je geloof te volgen zoals je wilt. Verschillende culturen en verschillende gewoonten kunnen het moeilijker maken om je eigen geloof te volgen. Je hoeft geen fanatiekeling te zijn om een echte moslim te zijn; je wilt gewoon een aantal basisprincipes naleven.

In het ene land is het misschien moeilijker dan in een ander om je geloof te volgen. Als je naar een ander moslimland gaat, zullen de meeste van je overtuigingen worden gedeeld door de lokale bevolking. Gewoonten kunnen echter ook van land tot land veranderen. Bovendien heeft massatoerisme de poorten geopend voor mensen van over de hele wereld en veel hotels hebben zich aangepast aan de andere culturen.

100% Halal Hotels

Daarom is het voor een moslim goed om halal hotels te zoeken. Niet alleen in westerse landen, maar ook in traditioneel islamitische landen. Halal hotels kunnen worden onderscheiden hoe ze voedsel bereiden, of het 100% halal is, of als ze minstens enkele halal gerechten aanbieden. Daarnaast is het belangrijk te weten hoe het alcoholbeleid van een hotel is. Sommige mensen willen immers geen alcohol in hun buurt zien. En als laatste is het de vraag of de zwem- en spafaciliteiten gescheiden zijn voor mannen en vrouwen.

Misschien is niet elk item even het belangrijkste voor je. Daarom hebben we onze selectie van hotels drie labels gegeven, hoe ze omgaan met deze onderwerpen. Voor je comfort, zodat je het hotel kunt kiezen dat het meest aan je wensen voldoet om een ontspannen tijd te hebben.

Halal eten

Halal eten is het belangrijkste criterium voor de selectie van de top 10 van moslimvriendelijke hotels. We selecteren voornamelijk hotels waar 100% halal maaltijden worden geserveerd, zodat je zich geen zorgen hoeft te maken over wat je eet en er niet om hoeft te vragen. Op sommige bestemmingen, zoals in Europa, is het misschien wat moeilijker om hotels te vinden die alleen halal maaltijden serveren. Daarom hebben we ook hotels geselecteerd die op zijn minst enkele halal-opties op het menu hebben. Daarnaast zijn er hotels die halal maaltijden voor je kunnen bereiden als je er (vooraf) om vraagt. Het is altijd slim om uw wensen te vermelden in het opmerkingengedeelte bij je reservering, zodat het hotel is voorbereid op jouw speciale wensen.

Alcoholbeleid

Daarnaast zoeken we naar hotels die geen alcohol schenken. Dat is misschien relatief eenvoudig in landen als Turkije, Marokko en Dubai. In Europa is het misschien wat moeilijker om alcoholvrije hotels te vinden. Maar we hebben hotels gevonden die zeer moslimvriendelijk zijn en die vooraf alle alcohol uit de minibar kunnen verwijderen, zodat je niet in contact komt met alcohol. Ook wat dit betreft is het altijd goed om dit bij uw reservering te vermelden, zodat het hotel op je wensen is voorbereid.

Vrouwvriendelijke faciliteiten

Als moslimvrouw wil je misschien een duik nemen in het zwembad of de zee, of de spa- of hamamfaciliteiten gebruiken op een veilige en ontspannen manier. We hebben veel hotels gevonden die gescheiden voorzieningen bieden voor mannen en vrouwen. Of gemengde voorzieningen waar vrouwen met een burkini naar binnen kunnen. Dit is niet op elke bestemming mogelijk, dus hebben we een selectie van hotels toegevoegd die kamers bieden met privé, volledig afgelegen zwembaden, zodat je rustig kunt ontspannen.

Mede-Moslims

Hoe je wilt reizen is aan jou, en geen enkele moslim is hetzelfde. Sommigen willen bij andere moslims zijn, en anderen geven er niet om met wie ze in de buurt zijn. Er zijn reismogelijkheden en oplossingen voor iedereen. Het spreekt voor zich dat je in landen als Engeland en Spanje minder moslimgenoten om je heen hebt dan in landen als Marokko en Turkije. Maar dat is het mooie van reizen en het is een individuele keuze voor iedereen. We willen je alleen de beste opties bieden om op een ontspannen manier te reizen om van nieuwe indrukken te genieten.

Halal Hotels

We hebben enkele bestemmingen geselecteerd om te starten en zullen binnenkort met nieuwe bestemmingen komen. Voor elke bestemming hebben we een top 10 van de beste halal hotels geselecteerd. Voor elk hotel hebben we het cijfer genoteerd dat andere boekers het hebben gegeven (op een schaal van 1 tot 10), het aantal sterren en de prijsklasse.

We hopen dat je onze selectie nuttig vindt en we kijken altijd uit naar je feedback. Ben je op zoek naar andere bestemmingen of heb je een ander halal hotel gevonden dat in aanmerking komt voor onze top 10? Laat het ons weten!

Contact

Neem contact met ons op

  Oplossen + 62 = 64

  Onze contactgegevens

  • ROImedia Concepts BV | 100HalalHotels.nl
  • Adres: Heemraadssingel 267
   3023 BE Rotterdam
   Nederland
  • E-mail: [email protected]